top of page

Ons werk

Omdat werkende armen het meeste perspectief hebben bij een interventie van esthetiek en een netwerk, richt 46 Dresses zich op deze groep.

Via gemeenten, scholen, stichtingen, wijkteams en individuen worden vrouwen aangedragen bij 46 Dresses.

 

Deze vrouwen:

  • hebben de afgelopen jaren gewerkt, hebben een baan en/of zijn actief zoekende naar een baan

  • vallen net boven de bijstandsgrens met hun inkomen

  • verkeren in een onstabiele, kwetsbare situatie

  • voelen dat ze niet meer meedoen met de maatschappij.

We hanteren geen harde classificatie; wij doen geen financiële check. 

Onze organisatie

46 Dresses is een stichting, gerund door tientallen vrijwilligers, met een schil aan adviseurs en enkele betaalde krachten. Als social startup zijn we aan het zoeken naar een stevige financiële basis om ons werk op een duurzame manier voort te zetten. Daarin willen we ons proof of concept verder aanscherpen en een transitie maken naar een scale up.

 

46 Dresses is op 1 december 2015 als burgerinitiatief gestart door

Margo den Ouden. Na een ontmoeting met een groep vrouwen die lobbyde voor meer zichtbaarheid als 'werkende armen' wilde Margo haar netwerk inzetten voor hen. Aanvankelijk startte 46 Dresses met het idee om de 46 mooiste jurken uit de kledingkast van Margo te verhuren om met de opbrengsten outfits te kopen voor ‘nieuwe armen’. Binnen enkele maanden verhuurde ze honderden jurken, mede mogelijk gemaakt door donaties van individuen.

 

46 Dresses, inmiddels de stichting, besloot in 2019 om uitsluitend gebruik te maken van high-end leftover artikelen om daarmee te doelgroep te bedienen. De verhuur werd daarmee beëindigd want: 

te arbeidsintensief en het leidde teveel af van de missie om werkende armen in het vizier te krijgen.

46dresses-2.jpg
bottom of page